Buğday Ruşeymi
Uzun yıllardır başta Amerika olmak üzere dünya da kullanımı yaygın olan Ruşeym bir süredir ülkemizde de ağırlıklı olarak ekmek fabrikaları ve mix ürün üretimi yapan firmalar tarafında kullanılmaktadır.İngilizce de "wheat germ" olarak bilinmektedir.Arapça da ise tohum özü ve embriyon anlamına gelen Ruşeym buğdayın henüz olgunlaşmamış embriyosunun değirmende işlenmiş halidir.Protein ve lif oranı oldukça yüksektir.Aşağıda Ruşeym'e ait faydalar sunulmuştur:
- Ruşeym kolesterolün düşürülmesinde etkilidir.
- Yaşlılığın geciktirilmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir.
- Demir ve lif içeriği sayesinde kansızlığı önlemektedir, vücutta kan seviyesini düzenlemektedir.
- Ruşeym'in doğal afrodizyak etkisi bulunmaktadır.
- Vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynamaktadır.
- Ruşeym'in pıhtı azaltıcı etkisi kanın akıcılığının sağlayarak diyabetli hastalarda damar tıkanıklığının önlenmesindeki rolü bilinmektedir.
- Hem gıda hem de güzellik için değerli bir besindir. Doğanın altın sırrı ruşeym, özellikle cilt kırışıkları için birebir önerilmektedir. Ruşeym hem kırışmayı önlemekte, hem de azaltmakta ve kırışıklık oluşumlarını geciktirmektedir.
- Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarına olumlu etki gösterdiği bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedilmiştir.
- Zayıflamak İçin Ruşeym Ruşeym lif değeri yüksek olması nedeniyle tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesidir.
- Uyarı; Uzmanların araştırmalarına göre; ruşeymin tüketilmesinde her hangi bir sakınca yoktur. Ancak lifli yiyecek kullanımında sakınca bulunanlar ve çölyak hastalarının tüketmemesi gerekmektedir. Bunun dışında kullanımıyla ilgili olarak hiç bir sıkıntı ve zararı bulunmamaktadır. Doğal E vitamini deposu olan ruşeymin her yaş için tüketimi önerilmektedir.